Намереният мъртъв по-рано днес началник на "Пътната полиция" в Казанлък Тодор Николов се е самоубил със служебното си оръжие.

Това съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, цитиран от БНР. Тялото на Николов бе открито в ненаселена местност, недалеч от казанлъшкото село Бузовград.

Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов
Обновена

Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов

Николов е бил в колата си

44-годишният шеф на КАТ се е прострелял в слепоочието със служебния си пистолет "Макаров", малко след като е бил обявен за издирване от своята сестра в сряда вечерта. Тялото е открито днес по обед при претърсване на района край казанлъшкото село Бузовград.

Недалеч от местопроизшествието разследващи са открили незаконно притежаван револвер, боеприпаси и валута. Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи, тепърва ще се изяснява.

Издирва се и служебното оръжие на полицейския шеф в Казанлък

Издирва се и служебното оръжие на полицейския шеф в Казанлък

От полицията все още нямат обяснение за изчезването му

"До тайника на язовир "Копринка" бяха намерени пачки различни по номинал банкноти, кутийки с боеприпаси за пистолет, патрони и кожен кобур с намиращ се вътре револвер. Това е една обективна находка. Дали става въпрос за някакво корупционно деяние с опит за прикриване на следи или нещо друго, тепърва ще се изяснява", отбеляза Атанасов.

В личната кола на Тодор Николов са открити и трите му мобилни телефона, които са били изключени. 

Издирват шефа на КАТ-Казанлък

Издирват шефа на КАТ-Казанлък

Тодор Николов е в неизвестност от 12 декември

Село Бузовград е в шок от новината са смъртта му. Кметът му Михаил Янушев определи покойния Тодор Николов като добър човек.

"Това е наистина голяма трагедия и това, което в момента разбрах, че се е случило. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал и в същото време беше голям професионалист в своята работа".