Задържан е началникът на група "Миграция" в Областната дирекция на МВР в Разград, съобщи Нова телевизия.

Според източници на медията той е арестуван в момент на получаване на подкуп.

Акцията е на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Разград.

Малко-по-късно от МВР и държавното обвинение оповестиха повече подробности по случая с арестувания полицейски шеф. Инициалите му са П.М. При днешната съвместна акция на двете институции са задържани още двама души (с инициали Т.К. и С.С.), свързани с престъплението, както и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още едно лице.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 302, т.1 б "а" във вр. с чл. 301 ал. 1 от НК (за подкуп, когато лицето заема отговорно служебно положение, включително съдия, съдебен заседател, прокурор или следовател, полицейски орган, или разследващ полицай - б.р.).

Задържаха граничен полицай от Сандански за "такса спокойствие"

Задържаха граничен полицай от Сандански за "такса спокойствие"

Той е заловен в момента на взимане на подкупа

По досъдебното производство е работено за разкриването на престъпна схема за посредничество при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в България. Т.К. и С.С. посредничили при набирането на кандидати за виза. Двамата намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях. В качеството си на началник на група "Миграция" при ОДМВР в Разград П.М. трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, но той не изпълнявал това свое задължение.

Извършват се процесуално-следствени действия на множество адреси под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград. Работата по случая продължава.

Случаят бе коментиран пред журналисти от вътрешния зам.-министър Стоян Темелакиев, който представи в Бургас новия шеф на Областната дирекция на МВР. "Това е поредният пример, че МВР работи добре, работи както в противодействие на организираната и конвенционалната престъпност, така и на противообществени прояви и престъпления на служители от състава на нашето министерство", заяви той, като отказа да даде подробности по случая.