Хасковският окръжен съд ще заседава по делото срещу Будимир Куйович.

На последното заседание на 7 май делото бе отложено за пети пореден път. Причината бе неявяване на адвокатите на Куйович.

Защитничката му Елеонора Дулендерова представи медицинско свидетелство пред съда, а Куйович се отказа от услугите на другият си адвокат Георги Манолов.

Обвиняеми по делото са Будимир Куйович, д-р Николай Писков от Стара Загора, столичният бизнесмен Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков.

Престъпната група вече бе разпитана пред съда с изключение на Куйович. За днешното заседание на съда ще бъде назначен служебен защитник на подсъдимия.

Припомняме, Будимир Куйович бе арестуван на 28 декември, като у него бяха намерени 60 кг хероин.

Арестът на Куйович и разкритието, че той притежава български документ за самоличност предизвика скандал в МВР, което доведе до оставката на главния секретар на МВР Илия Илиев.

14 служители на ОДП Разград пък бяха наказани заради случая.

Депутатите сформираха специална комисия, която да разследва скандала, което от своя страна предизвика верижен скандал в системата на МВР и като краен резултат бе оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Николай Писков, Стойко Дойчев и Михаил Янков вече дадоха показания пред съда.

Предстои пред магистратите да говори Будимир Куйович. Той вече направи скандалното изказване пред журналисти на предишно заседание на съда, че познава "цялото МВР".

Предстои да бъдат разпитани и трима свидетели и четири вещи лица.