Една от водещите акушеро - гинекологични болници „Шейново" получи международния сертификат за качество ISO 9001/2008 от "Муди Интернешънъл" ООД.

Това стана по време на честването на професионалния празник на всички акушери Бабин ден, който лечебното заведение също отбеляза. По повода беше отслужен водосвет за здраве и берекет в присъствието на кмета на град София Йорданка Фандъкова.

Тази година събраните средства от акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца" се дариха на „Шейново". Чекът беше връчен от представители на Сдружение „Клуб милосърдие, съпричастност и напредък".

Болницата получи и дарението за купуване на медицинска апаратура, необходима за Неонатологичното отделение.

По време на празника бяха наградени и акушерките с най-много раждания в родилна зала през 2009 г. През миналата година в лечебното заведение са родени 4 101 деца.

Награди и призове бяха връчени и за конкурса „Акушерка на годината - 2009 г". В първото си издание конкурсът има за цел да насърчи професионализма и човечността на акушерките в България.

Сред специалните гости на събитието бяха д-р Лъчезар Иванов, зам.-председател на Народното събрание и председател на Здравната комисия, д-р Нели Нешева, главен секретар към Министерството на здравеопазването и др.