Пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).  

Шофьорите трябва да карат изключително внимателно, като излизат на пътя само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения.

Жълт код за снеговалежи е в сила в 4 области на северна България: Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

От МВР са глобили 30 шофьора на ТИР-ове

От МВР са глобили 30 шофьора на ТИР-ове

Те са се движили по АМ "Хемус" в нарушение

От АПИ уточниха, че има ограничения само за камиони над 12 тона. Снежната покривка край Видин е 30 см. 

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Поради обилния снеговалеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 т през проходите "Превала" и "Троянски".

След вчерашните пътни блокади и задръствания по повечето магистрали и главни пътища, 30 шофьори на камиони са глобени за забранено навлизане на магистрала "Хемус".

Глобата им е 300 лева, лишаване от право да управляват за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца, затова че са нарушили забраната за движение на машини над 12 тона, уточниха от МВР.

40 деца не могат да се приберат от хижа "Алеко"

40 деца не могат да се приберат от хижа "Алеко"

Почистваща техника вече пътува към тях

Тирове предизвикаха вчера огромни задръствания както на АМ "Хемус", така и на магистрала "Тракия" и на столичното Околовръстно шосе.

Възможно е фирмата, която почиства АМ "Струма", да бъде глобена, посочиха от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.