Шофьорска грешка при управление на автобуса с превишена скорост. Това сочат първоначалните данни от започналото разследване във връзка със сутрешния инцидент с автобус, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че автобус, движещ се по линията София – Силистра, катастрофира близо до разклона за силистренското село Ситово. Сигналът за произшествието е получен на тел. 112 в 4.02 часа. По първоначални данни шофьорът изгубил контрол над управлението и автобусът навлязъл в нива.

10 души са в болница след катастрофа с автобус

10 души са в болница след катастрофа с автобус

Пътувал по линията София - Силистра

В Спешния център на МБАЛ-Силистра бяха откарани десетима от пътниците.

Пред разследващите шофьорът обяснил, че на пътя е излязъл елен. Той посочил това като причина за загубата на контрол над автобуса и навлизането в крайпътната нива. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Районната прокуратура в Силистра е образувала досъдебно производство. То се е за причиняване на телесни повреди и значителни имуществени вреди.

Трима от пострадалите са настанени в ортопедично отделение. Те са с различни фрактури. Състоянието на единия от пътниците е по-тежко. Седем души са прегледани в Спешния център в Силистра.

Сигналът за произшествието е подаден на тел. 112 от 26-годишния шофьор.