Шотландец на име Дейвид, който от 4 години живее в Лагошевци, е убиецът на 11- годишния Станислав Мирчов, съобщи кметският наместник на селото Тихомир Перов, цитиран от БНР. Припомняме, вчера от МВР обявиха, че има задържан за тежкото престъпление.

Дейвид е роден в Шотландия, учил е в Германия и е работел като механик към авиацията. Къщата си в Лагошевци закупи чрез обява в Интернет", обясни Петров.

Той допълни, че чужденецът живее в съседство на възрастен мъж, на когото Станислав отишъл да занесе храна на 4-ти януари. Именно тогава детето изчезна.

Заподозреният е арестуван на 24 януари вечерта, след като служители от Главна дирекция "Криминална полиция" и полицаи от ОД на МВР- Видин са разкрили самоличността му.

Съдействие са оказали и психолози от Института по психология на МВР.

Арестуваният е признал за извършеното престъпление, след като е бил разпитан чрез детектор на лъжата. Съдебно-медицинската експертиза е установила данни за извършени блудствени действия и удушаване.

Чужденецът се оплаквал, че местни хора правят бели в дома му. Според говорителя на полицията в града той е убил детето защото подозирал, че то е отровило кучето му.

Задържаният е разпитан пред съдия от Окръжния съд във Видин. Извършени са процесуално-следствени действия по претърсване и изземване, които продължават и в момента.

"Извършителят на убийството на 11-годишния Станислав е задържан по чл. 116 от НК- за причиняване на умишлена смърт на малолетно лице", обясни говорителят на Окръжна прокуратура- Видин Владислав Влашев.