България не трябва да се уважава, защото е християнска държава, а гласуването и спазването на законите е грях, за който Аллах наказва. Това е проповядвал Ахмед Муса Ахмед според свидетелски показания, предава кореспондентката на БНР.

Таен свидетел по делото срещу 14-те подсъдими за радикален ислям разказал, че Ахмед Муса Ахмед проповядвал също, че България ще стане ислямска държава, ако се наложи и с война.

В показанията си свидетелят обяснил, че Ахмед Муса е забранявал на хората да гласуват и да пращат децата си на училище.

Християните трябва да горят в ада, проповядвал Ахмед Муса

Християните трябва да горят в ада, проповядвал Ахмед Муса

Призовавал мюсюлманите да се присъединят към "Ислямска държава"

Свидетелят е обозначен с номер 003. Той твърди, че Ахмед Муса е имал отряд от 50 души, които използвал за наказания. Те наказвали всеки жител на пазарджишкия квартал "Изток", който открито им се противопоставял. Бисер Ангел е първият наказан в махалата. Пребили го в дома му пред очите на близките му.

От показанията на таен свидетел 003 става ясно, че през 2013 г. е започнало забулването в квартал "Изток". Тогава в джамията "Абу Бекир" стартирали онлайн връзките с последователи на "Ислямска държава" в Германия.

Ахмед Муса Ахмед твърдял, че всеки трябва да се отнася с джихадистите като с братя, защото квартал "Изток" бил популярен сред тях. Бойци на терористичната групировка нощували в апартамент на ул. "Рила" в Пазарджик. От Сливен ги превозвал лично Ахмед Муса. Оставали в града, докато получат информация, че могат да преминат границата. Целта им била Германия, откъдето с билет пътували до Сирия, тъй като в Турция не им позволявали.