Надяваме се, че живеем в правова държава и правим всичко възможно да има обществено мнение. Добре е да се чува общественото мнение и то се чу. Това заяви в студиото на Нова телевизия лидерът на "Атака" и депутат Волен Сидеров по повод протеста, който организира пред Съдебната палата в София като реакция на решението на съда за предсрочно условно освобождаване на Джок Полфрийман.

Съдиите не са недосегаеми, както и прокурорите. Някои от магистратите свикнаха с мисълта, че са над всичко, над контрола, посочи Сидеров, според когото Инспекторатът трябва да вземе мерки и да санкционира съдия Калин Калпакчиев, защото освобождава убиец.

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Според съда били налице законови основания за освобождаването му

В отговор на въпрос няма ли опасност улицата да започне да се саморазправя с магистрати заради коментарите на политиците по казуса, лидерът на "Атака" заяви: "Улицата има право да каже своето мнение, на волеизявление."

Волен Сидеров изказа възмущението си отново, че се е оказало, че Полфрийман може да напусне напълно законно България. 

Джок Полфрийман в момента е свободен гражданин и може да напусне България

Джок Полфрийман в момента е свободен гражданин и може да напусне България

Няма срок за произнасяне на ВКС, посочи Румяна Арнаудова

"Известни сме като партия, която участва в митинги. Вчера изразихме възмущението си срещу съдия Калпакчиев. Той е освободил един убиец с неплатено обезщетение от 400 000. Очевидно има нарушение. Калпакчиев трябва да бъде санкциониран", заяви Сидеров.

По повод реакцията на Съюза на съдиите лидерът на "Атака" заяви, че те не могат да спрат правото на хората за мнение. "Съюзът на съдиите да си изтеглят изявлението си, то е малко неправилно. Тук става дума за фрапиращ случай. Възмущението е всеобщо. Надявам се, че живеем в правова държава."

ВКС върна искането на Цацаров за отмяна на освобождаването на Полфрийман

ВКС върна искането на Цацаров за отмяна на освобождаването на Полфрийман

Градският съд не е компелктовал делото правилно и на осъденият не е връчен препис