Сигнал за бомба прекрати заседанието на Върховния административен съд по делото за референдума на Слави Трифонов.

Заради сигнала сградата на ВАС беше евакуирана около 10 часа тази сутрин. Това наложи делото за референдума, иницииран от шоумена Слави да бъде пренасрочено. По информация на ВАС делото ще бъде насрочено за възможно най-близка извънредна дата, която да осигури редовното призоваване на страните.

Припомняме, днешното заседание беше насрочено, след като на 19 април 2017 г. е постъпило искане от Ася Петрова, заместник на Главния прокурор при Върховна административна прокуратура за поправка на протокола от проведеното открито съдебно заседание на 6 април 2017 г.

По време на съдебното заседание на 6 април административните съдии казаха, че активността на референдума за избирателната система е сбъркана, но въпреки това подадените гласове в допитването не са достатъчни, за да бъдат резултатите задължителни за Народното събрание.

ВАС отказа ново броене на бюлетините от вота на Слави Трифонов

ВАС отказа ново броене на бюлетините от вота на Слави Трифонов

На трета инстанция не се назначават нови експертизи...

В края на месец март Върховният административен съд отказа тройна експертиза по искането на Слави Трифонов, с която да се преброят отново пликовете и гласовете по референдума.

Слави Трифонов се съмнява в цифрите от референдума

Слави Трифонов се съмнява в цифрите от референдума

Обвини ЦИК в чудовищна манипулация