Полицията проверява самолет, кацнал на летище София от Дубай, съобщи БиТиВи.

Служители на ДАТО проверяват машината за взривно устройство на борда, качено от пътник.

Към столичната аерогара са изпратени и линейки.

На място има и екипи на жандармерията. Пътници и изпращачи са призовани да излязат от сградата на летището.

По непотвърдена информация са изпратени и екипи на специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), за да проверят сигнала.

От Гранична полиция потвърдиха, че има възникнала кризисна ситуация.

На борда на самолета има предимно български граждани. Пътниците се извеждат от самолета, но нямат право да взимат ръчния си багаж.

Полицаи и барети проверяват пътник от бизнес класата, тъй като ръчният му багаж е съмнителен. Пътниците ще бъдат транспортирани с автобуси. 

По информация на летището съмненията не са потвърдени.

"Самолет на авиокомпания flydubai със 124 пътници на борда по направлението от Дубай до София се приземи на летище София малко след 15,00 ч. днес. Заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисния щаб на летище София, в който участват специализирани държавни органи, служители на аерогарата и др.", пишат от столичната аерогара.

Пътниците са напуснали самолета и са в безопасност, уверяват от там.

Според процедурите за действие в подобни ситуации самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пътниците са свалени от самолета, който e бил претърсен от специализираните служби и нищо опасно не е било открито.

Пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.

По информация на "24 часа" тези мерки са взети по искане на пилота, който имал съмнения за бомба в самолета. Настоял е за приоритетно кацане и на отдалечена стоянка. Придружил го е изтребител в случай, че бъдат отправени някакви заплахи.