Всички служби са включени в оперативния щаб на СДВР и МВР за разкриването на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Това заяви директорът на СДВР Любомир Николов на брифинг пред журналисти.

Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден късно - с 50-55 минути закъснение. Тогава жената на Божанов констатирала смъртта на съпруга си.

Разпитани са всички свидетели. Предстои да бъде разпитана и Ивайла Бакалова, стана ясно в отговор на въпрос на News.bg.

Извършват се все още процесуални действия, експертиза на оръжието, вид на оръжието.

Все още се разглежда житието и битието на Мартин Божинов - Нотариуса, а службите ще търсят да преброят имотите.

СДВР има данни, че Божанов е собственик на имоти в Гърция - колко обаче ще се установи впоследствие. Той фиктивно владее доста имоти, но на неговото име имотите са единици. СДВР разполага и с данни че съпругата му има къща извън София, която още вчера е огледана и претърсена.

Има сигнали за измами и принуда на пострадали лица от страна на Божанов.

Нотариуса – реално влияние или просто измамник?

Нотариуса – реално влияние или просто измамник?

Мартин Божанов имал много пипала в съдебната система

Няколко дни са делили убития в сряда вечерта Мартин Божанов от повдигане на обвинения за имотни измами, пране на пари, принуда и заплаха към магистрати.

Оказва се Божанов е бил обект и на няколко разработки в МВР, стана ясно от думите на заместник-градският прокурор Иво Илиев. Всички са били свързани с имотни измами, пране на пари и с търговия с влияние, принуда по отношение на съдии. Ключовото разследване в Софийската градска прокуратура е започнало още през 2020 година. От прокуратурата не отрекоха, че убитият е имал и нерегламентирани контакти с прокурори.

Става въпрос за разследването по сигналите на двамата съдии, като към него са присъединени и записите от разследването на Антикорупционния фонд.

"Така че там се разследва мащабната дейност. Разследването буквално е било приключило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов, но при това стечение на обстоятелствата обективно няма как това да стане. На практика разследването е било на самия финал", заяви Иво Илиев.