Разкриваемостта в работата на Областната дирекция на МВР-Кърджали е добра, но предизвикателство е сигурността по пътищата с оглед засиления трафик през областта. Това отчете директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. Той и министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова проведоха работно съвещание с ръководния състав на ОДМВР-Кърджали, съобщават от пресцентъра на МВР.

Терзийски обяви, че в момента се тестват системите в МВР и НАП за онлайн връзка, която да повиши събираемостта на глобите в национален мащаб. Според него това ще действа възпиращо на шофьорите да извършват нарушения на пътя.

От своя страна Бъчварова посочи, че за нуждите на дирекцията ще бъдат доставени 8 нови автомобила. Ще бъдат назначени допълнително и 6 сътрудници по охраната.

14 заявителски материала за кражби незаконно притежаване на наркотични вещества, оръжие и боеприпаси и управление на МПС след употреба на алкохол са регистрирани от началото на специализирана операция до момента.

Директорът на ОДМВР старши комисар Венцислав Момчилов отчете, че са образувани 6 незабавни производства и са установени 9 обявени за издирване. Задържани са 18 извършители на престъпления.

В пазарните дни в селата е засилено полицейското присъствие. Със служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали са организирани съвместни наряди за охрана на селските райони и вилните зони.