Черепно-мозъчната травма на малката Никол е вследствие на травматично въздействие. Това обяви пред съдебния състав експертът д-р Цветелин Гатев, изготвил експертизата относно състоянието на детето.

Припомняме, че пред Софийския градски съд (СГС) за опит за убийство отговаря акушерката от болница "Софиямед" Емилия Ковачева.

Вещото лице обясни, че е работило с медицинска документация при изготвяне на експертизата. По думите му Никол е диагностицирана своевременно в "Софиямед". След установяването на травмата детето незабавно е транспортирано в рамките на един час. Тази травма е доказана с обзорно изследване.

Ходът на делото срещу акушерката Ковачева отчаял родителите на малката Никол

Ходът на делото срещу акушерката Ковачева отчаял родителите на малката Никол

Съдът отказа да направи отвод на прокурора

Попитан по повод тезата на адвоката на Ковачева, че детето може да е изпуснато, експертът изтъкна, че не може да коментира какво предполага защитата. Той посочи обаче, че травмата се дължи на травматично въздействие с голяма сила от твърд, тъп предмет. Експертът посочи, че не може да се установи какъв е тъпият твърд предмет, защото няма съдебно-медицинско описание на травмата.

Свидетел потвърди - акушерката Ковачева е малтретирала и други новородени
Обновена

Свидетел потвърди - акушерката Ковачева е малтретирала и други новородени

Делото продължава с разпит на свидетели

Той се въздържа от коментар и за тезата на адвокат Владислав Янев, че травмите на детето може да са след дежурството на акушерката.