Депутатът от ГЕРБ Димитър Танев е разбрал от медиите, че сина му е бил сред задържаните заради чанта с 440 грама канабис, заяви той пред Нова телевизия.

Припомняме, от бюлетина на МВР стана ясно, че двама мъже от Петрич бяха задържани преди дни в Гоце Делчев с 440 грама канабис. Оказа се, че единият от тях е 36-годишният Крум Танев, син на народния представител от ГЕРБ Димитър Танев. 

 "Аз разбрах за случая от медиите", обясни бащата. "Това, което аз знам, е че синът ми е бил помолен от негов приятел да го придружи в Гърция. Те са си направили разходка с кола на трети човек, след което са отишли на гости в Гоце Делчев. На излизане от Гоце Делчев те са спрени за проверки. В колата е имало много неща", допълни Димитър Танев.

"Полицаите са открили и чанта или торба, в която е имало такова вещество. Двамата нямат връзка с тази чанта. Те дори не са имали достъп до нея. Взети са им пръстови отпечатъци. И двамата не са знаели за тази чанта", допълни депутатът.

 "Те са били задържани за няколко часа, подложени са на кръстосан разпит, след което са освободени. Дознателят им е казал, че случайно са попаднали в тази ситуация", разказа Димитър Танев. Неговият син няма други регистрации в полицията, има частна фирма.