Обвиняемият по делото за зверското убийство в Бургас Георги Генджев поиска от съда да бъде оставен в ареста. Това стана ясно след изслушването му днес в Окръжен съд - Бургас, където беше гледана мярката на извършителя за неотклонение, научи News.bg.

По думите на служебния му защитник Ваня Радиева, синът изложил като мотив факта, че имал суицидни мисли и ако бъде пуснат на свобода, може да посегне на живота си.

Преди заседанието 24-годишният бургазлия е отправял в кулоарите обиди към своя психиатър. По-късно обаче обвиняемият заявил, че били защото смята, че той и майка му се опитвали да го отровят с лекарствата, които първият предписал, а Рада Гешева настоявала да приема редовно.

Заседанието е преминало доста бързо, тъй като както защитникът, така и прокуратурата са искали постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Държавното обвинение посочи, че в момента се очаква експертизата, за да се установи какво точно е психическото състояние на Георги Генджов.

"Към момента на деянието можем да кажем, че е бил в начална фаза на шизофрения, а часове преди да убие майка си, е употребил наркотици - марихуана", каза прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че 24-годишният Георги Генджев уби майка си на 21-ви януари, като я намушка с два ножа. В в жилище на ул. "Шейново" 40 младият бургазлия нанесъл многократно удари с хладното оръжие до смърт 64-годишната си майка.

24-годишен мъж ръга с нож до смърт майка си в Бургас
Обновена

24-годишен мъж ръга с нож до смърт майка си в Бургас

Той е задържан