Допълнителни полицейски сили от София и страната са командировани в Асеновград заради очаквания тази вечер голям протест. Това обяви шефът на полицията Христо Терзийски пред БНР. 

"Те и самите граждани вече разбраха, че никой няма полза от провокации и сблъсъци между различни етноси с полицията, а в по-дългосрочен план, колегите от пловдивската дирекция са предприели мерки, текат конкурси за допълнително назначаване на служители", посочи Терзийски. 

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Митингите и шествията им са мирни

По повод полицейските протести той отбеляза, че системата на МВР не е разделена, като според него част от исканията на протестиращите наистина са основателни, имайки предвид проблема с униформите на полицаите. 

На въпрос за наличието на униформи, продавани в интернет Терзийски не отрече, че полицаи ходят на работа със закупени със собствени средства униформи, които наподобяват истинските.

Полицаи излязоха на жълтите павета
Обновена

Полицаи излязоха на жълтите павета

Няма диалог с министър Радев според синдикатите

По думите му, недокомплектът е над 4 хиляди души, от тях над 2 500 са с полицейски провомощия. Не бил малък и недокомплектът в пожарната.

Инспекторите от детските педагогически стаи ще съдействат на служителите на образователното и социалното министерство, но не полицаите ще са водещи, заяви Терзийски относно идеята от есента всички деца да бъдат в класните стаи и да няма отсъстващи деца от малцинствата, дори ако се наложи полицейска намеса.