Арестуваха шуменец заради многобройни нарушения на пътя.

32-годишният мъж e задържан в полицейското управление в Шумен, след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението.

Малко след 11.00 часа днес полицейски екип забелязал шофьор на лек автомобил "Пежо" 306. Преди дни същият екип го проверил и установил, че мъжът е с отнета шофьорска книжка.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре.

В стремежа си да се укрие мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище увеличил скоростта и ударил лек автомобил. Въпреки това не спрял, но на ул. "Самара" бил пресрещнат от друг екип.

Мъжът бил спрян за проверка. Той обаче отказал да представи документи, оказал съпротива и ударил по главата един от полицаите.

При проверката било установено, че шуменецът управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил хванат да шофира, без да притежава книжка от над две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време отново не спрял на стоп палка и извършил други пътни нарушения.

В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това обаче не го спряло да шофира.

Днес било установено, че мъжът шофирал автомобил с номера за друго превозно средство. Тестовете за алкохол и наркотици били отрицателни.

Мъжът е с множество установени нарушения на пътя - шофиране без книжка, без "Гражданска отговорност", след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане.

Има наложени наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.

След преглед в МБАЛ - Шумен било установено, че пострадалият полицейски служител е с открита рана.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.