След скоростно преследване и със стоп патрони заловиха двама мъже в Плевенско. Задържани са за опит за осуетяване на полицейска проверка. 

Минути след полунощ днес, в хода на проведени от автопатрул на Първо РУ-Плевен действия в района в село Бохот, униформените забелязали в далечината тъмен джип.

При подаване на звуков и светлинен сигнал водачът на автомобила не е изпълнил полицейското разпореждане да спре и рязко е увеличил скоростта. Служителите на реда предприели преследване на джипа, подавайки през цялото време звуков и светлинен сигнал.

След около 4 км автомобилът спрял, в него са установени собственикът 39-годишен и спътникът му 48-годишен, двамата от Ловеч. В купето на джипа са открити две ловни карабини с оптики, заредени с патрони в цевите и множество боеприпаси.

И двамата са задържани за опит за осуетяване на полицейска проверка за срок до 24 часа. Полицаите са използвали помощни средства - стоп патрони. Работата продължава разследващ полицай. За случая е уведомена прокуратурата.