Нов случай на полицай, заплашил съседите си с пистолет, разказва бТВ. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в страх. След последния случай - служителят на реда е отстранен.

Последната опасна ситуация е отпреди 3 дни, когато заради забележка служителят на реда вади пистолет, насочва го към свой съсед и го заплашва с убийство.

За случая е подаден сигнал на телефон 112. За всичко това ни разказаха хора в квартала, като повечето от тях не пожелаха да застанат пред камерата от страх.

Един от тях е единственият, съгласил се да разкаже публично за случилото се, но от съображения за сигурност крие лицето си, тъй като "все пак това е човек с оръжие". Съседите не знаят дали е прегледан психически.

Оставиха в ареста бившия полицай, убил психолога Иван Владимиров

Оставиха в ареста бившия полицай, убил психолога Иван Владимиров

Съдът прие, че има реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение

От години той живее в близост до улица "Монтевидео" в София. Венцислав Мазнев не е особено контактен, казват живеещите в района. През последните месеци са го виждали предимно на улицата с униформа и резачка в ръка.

На 12 февруари около 10:30 ч. мъж, който живее в района, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава Венцислав вади пистолет, зарежда го и го насочва към съседа си.

"И му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там", разказват съседи за инцидента.

Арестуваха полицай за блудство с 14-годишна в Горна Оряховица

Арестуваха полицай за блудство с 14-годишна в Горна Оряховица

Момичето е било прибрано в арест за деца

От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-то районно управление. И допълниха, че веднага е отстранен от длъжност, започната е дисциплинарна проверка и му е отнето служебното оръжие.

По думите на живеещите в района униформеният Венцислав Мазнев не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

"Той е опасен, може да ви застреля. Той си е полицай, ама от ония полицаи. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На много хора", обясниха съседи.

Материалите по случая вече са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.

Семерджиев предложил 10 000 евро на полицай и му давал телефона си, за да говори с негов шеф

Семерджиев предложил 10 000 евро на полицай и му давал телефона си, за да говори с негов шеф

Твърдението е на един от свидетелите, останалите не потвърждават и няма обвинение за подкуп