Засега няма опасност за живота на нито един от четиримата пострадали при стрелбата в центъра на Бургас, съобщиха от болницата, където част от пострадалите бяха настанени.

В болницата е настанен Янчо Димитров (на 26 години) с прободна рана в дясното бедро. Той е в отделението по ортопедия и пластика.

В същото отделение е настанен и 21-годишният Калоян Стоянчев с две прострелни рани в лявото бедро и в седалищните мускули.

Двамата участвали в спречкването. 

При стрелбата пред хотел "България" обаче случайно пострада Дилян Георгиев - студент от Харманли, който е с прострелна рана в корема.
Куршумът е засегнал и вътрешни органи. Момчето е оперирано, засега състоянието му е овладяно и няма непосредствена опасност за живота му.

След операцията той ще бъде настанен в интензивното отделение на болницата.

Сред пострадалите е и Видка Николова на 73 години, която преминавала случайно в района на инцидента. Жената е улучена в лявата предмишница и има раздробена кост.

Припомняме, инцидентът се разигра в центъра на града малко преди обяд.

Задържан е 24-годишният Иван Панайотов, който е стрелял със законно притежаван пистолет. Той е изчакал пристигането на полицията и се е предал, без да окаже съпротива.

Пред полицаите той разказал, че е стрелял с пистолета си "Хеклер и кох" срещу мъже, които нападнали него и приятелите му с ножове, а причината бил стар инцидент в бургаска дискотека.

По първоначални данни от полицията всичко започнало към 11.30 часа, когато Иван Панайотов и неговите приятели Янчо Димитров и В.Т. на 23 г. излезли от кафе на ул. "Богориди".

В началото на градинката ги пресрещнали Калоян Стоянчев и 19 - годишният Т.А. от Бургас, които с ножове в ръце поискали обяснение от Панайотов за нанесен побой на брата на Стоянчев преди няколко вечери в дискотека.

Последвал сблъсък, при който пострадал Янчо Димитров.

Когато към нападателите се включили други трима, Панайотов извадил пистолета си и стрелял срещу тях.

Един от куршумите е попаднал в стъклото на заведението на втория етаж на хотела, но никой от клиентите не е пострадал.

От МВР съобщиха, че е установена самоличността и на други двама от нападателите, които заедно с Т.А. успели да избягат и да се укрият след стрелбата. В момента полицията се опитва да установи самоличността на пети участник в инцидента.

Полицаите установили също, че в нощта на 30 срещу 31 март Панайотов и негови приятели извели брата на Стоянчев от бургаска дискотека заради непристойното му поведение в заведението.

На следващата вечер в жилището на Панайотов възникнал пожар, предизвикан от хвърлена бутилка със запалителна течност.