Полицейските служители са задържали вчера, късно следобед 54-годишния българин Е.Т. и иранския гражданин С.Л. на 39 години.

Двамата пътували с лек автомобил "Форд- Ескорт". При последвалия обиск, в сак на задната седалка на колата, са открити 24 пакета от по половин килограм таблетки с розов цвят. При разследването е установено, че  малко преди това мъжете натоварили дрогата от друг лек автомобил, паркиран на автопаркинг в ж.к. "Овча купел".

Тази кола била ползвана като временно депо, откъдето синтетичната дрога трябвало да бъде пренатоварена и транспортирана до страни от Близкия Изток. При претърсване на автомобила-депо полицаите открили още 1 килограм амфетамин - мостри, запечатани в различни пликове. По случая е образувано дознание.

За втори път спецполицаите задържат Е.Т., срещу когото е образувано следствено дело за наркотрафик, съобщават от ГДБОП-НСП.

Припомняме, че на 3 февруари 2004 година 54-годишният мъж бе задържан при операция на направление "Наркотици" в момент на наркосделка в ж. к. "Света Троица". Тогава по време на обиска в дома му бяха открити 26 килограма амфетамин.

В къщата на друг представител на престъпната група в с. Кортен, служителите на реда намериха близо 78 килограма готова субстанция за таблетиране на амфетамин, 3 таблетиращи машини, машина за изсушаване и 120 килограма химични материали, които се използват при направата на синтетичните таблетки.

Иранският гражданин също е попадал в полезрението на полицията. На 9 юни 2004 година той участва в престрелка срещу криминално проявен мъж във Видин.