Районната прокуратура в Попово обвини 23-годишната Виктория В., защото е присвоила мобилни устройства на "М-тел", където самата тя е работела.

Откраднатото е на стойност 2241 лв., съобщиха от прокуратурата.

Продавачката е фалшифицирала документи и така е успяла да свие 7 телефона и един таблет.

Престъпната дейност на търговската консултантка била разкрита, след като потърпевшите били притиснати от колекторски фирми за дължими суми към "М-тел" по договори, които не са и подозирали, че са сключили с оператора.

Виктория В. започнала да сключва фиктивни договори с различни лица, с чиито данни разполагала. Придобивала мобилни устройства на промоционални цени, присвоявала ги и след това ги продавала на многократно по-високи цени.

Първият фиктивен договор сключила с нищо неподозиращ абонат на мобилния оператор, чийто подпис имитирала.

Купила на негово име два телефона и платила преференциалната цена. След това ги продала на лица, които още са неустановени в досъдебното производство.

По време на разследването станало ясно, че един от апаратите се ползва с мексикански номер.

На 28 декември 2015 г. титулярът на фиктивния договор бил посетен от колекторска фирма, която му поискала да плати дължима сума от 1548 лева, колкото стрували двата телефона и лихвите по просрочието.

По същия начин Виктория В. действала и на 16 април, и на 12 май, и на 22 май, както и на 1 юни 2015 г. Един от пострадалите от действията й абонат успял да докаже, че по времето на сключването на фиктивния договор е бил в чужбина.

Виктория В. успяла да присвои мобилните устройства на стойност 2241 лева.

Тя още не е дала обяснения по досъдебното производство.

Предстои делото срещу 23-годишната търговска консултантка да бъде насрочено в Районния съд в Попово. Щетите не са възстановени от подсъдимата, която е с чисто съдебно минало. От "М-тел" е уволнена ден след разкриване на престъплението.