Служителка на Висшия съдебен съвет е предложила подкуп на полицаи в курорта Слънчев бряг, съобщават от пресцентъра на РДВР-Бургас.

Около 18.15 ч. вчера на алеята зад хотел "Корал" в Слънчев бряг лек автомобил "Сузуки гранд витара" с пловдивска регистрация, управляван от 31-годишна жена от София, блъска пешеходката - 66-годишна немска туристка, отседнала в Слънчев бряг.

Реакция от ВСС:
Това е неморално поведение, което не трябва да бъде толерирано, дори и ако трябва да бъде наказано с уволнение
                       Още...

Пострадалата чужденката е без опасност за живота. Съпругът на потърпевшата немска туристка е спрял лекия автомобил и е сигнализирал служителите на реда=

По-късно стана ясно, че служителката на ВСС, предложила подкуп е Илиана Накова - директор на отдел "Финаси" в съвета.

Докато са изяснявали случая, шофьорката е помолена от полицейските служители да бъде изпробвана за алкохол с дрегер. 
Накова отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна покана от страна на полицаите за доброволна проба за алкохол Накова хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти по 20 лв., предлагайки на служителите да се почерпят с въпросната сума.

Полицаите молят жената да си прибере парите, но тя отказва и след като изгладила намачканите банкноти, отново ги поставила в служебния автомобил.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Бургас. Трите банкноти по 20 лв. са иззети, а Накова е задържана в РПУ-Несебър с полицейска заповед за 24 часа.