Почти 9 месеца след местните избори районната прокуратура в Смолян се самосезира по информация, изнесена в  медиите, относно регистрацията на 222 души на един и същи адрес. Те са успели да се регистрират на ул. „Васил Райдовски“ в Смолян, съобщи Нова телевизия.

От Районната прокуратура разпоредиха проверка за установяване на евентуално допуснати нарушение при регистрацията на тези хора.

Повече от две години, освен адреса, тези хора делят и един водомер. Официално обаче са без вода. Ромите се скарали кой колко вода е изхарчил и кой колко трябва да плати. И така до днес дългът им от 500 лева стои непогасен.

Въпреки че от ВиК спрели водата, в махалата има вода. Всички бараки са построени около това дере. Най-страшното е, че при проливни дъждове то приижда и залива голяма част от сградите.

От прокуратурата ще изясняват още дали има противозаконно присъединяване към водопреносната и електроснабдителна мрежа. Представителите на държавата трябва да изяснят дали някои от лицата, живущи на адреса, са получавали имотна облага, с цел да гласуват по определен начин по време на избори. Проверката трябва да приключи до месец.