Собственици на имоти в Горубляне започват ежедневни блокади на "Цариградско шосе" от днес, съобщава от инициативата "Протестът-Горубляне". Затварянето на ключовата за града отсечка ще бъде всеки ден в 18 часа.

"Неприемливо е да продължаваме да чакаме управляващите да намерят време за решаване на проблемите с блокираните ни имоти. Нарушаване на конституционните ни права е огромна несправедливост и уреждането ѝ не може постоянно да се отлага", заявяват те в позицията си.

Те настояват за спешни законодателни промени, с които да се отблокират земите им, предвидени с ОУП на София през 2007г. за обществени мероприятия и неотчуждени до 2022г. Собствениците настояват да получат обезщетение, за призната тяхна собственост, която се намира под панелни блокове.

Жителите на Горубляне на протест, искат инфраструктурни промени

Жителите на Горубляне на протест, искат инфраструктурни промени

Очаква се да блокират движението в района

"Настояваме ПУП Горубляне Запад да не се блокира от НАГ, ГИС и Софийска вода, заради нечии задкулисни игри!", заяви той.

От инициативата заплашват, че блокирането на булеварда ще се увеличава с по един час за всеки ден, ако управляващите не предприемат конкретни действия.

"В петък ще решим как продължаваме през работните дни от седмицата - 20.06.2022г. до 24.06.2022г.", заклюмват в позицията си още те.