В ареста за срок от 72 часа и с повдигнати обвинения са пловдивчанин и софиянец, извършили серия от кражби в Ямбол и Бургас. Обирите са на стойност над 350 хиляди лева.

Те са задържани в град Бургас, където са наели квартира. Разследването на престъпленията им е продължило само два дни.

Установено е, че софиянецът Николай Стоянов, на 39 години, и роденият през 1971 година пловдивчанин Валентин Беллилов са осъществили 4 кражби.
И двамата са криминално проявени, с минали присъди също за кражби, като Беллилов е в изпитателен срок на влязла в сила присъда за въоръжен грабеж. Сега той може да влезе в затвора засрок от 3 до 15 години.

Общата сума на пари и вещи, открита в помещението, наето от двамата мъже в бургаския жилищен комплекс „Братя Миладинови“, е над 350 000 лв. Само от едната кражба те са задигнали 55 000 евро, а от друга – над 13 000 лв. Сред откритите вещи са и уникални часовници, скъпи златни накити, маркови слънчеви очила и други вещи на значителна стойност.

Кражбите са извършени чрез разбиване на каси, две от тях са били на офиси и две в жилищни апартаменти. Офисите са на фирма АВС „Инженеринг“, както и на ЗК „Единство“ – с. Ботево. Апартаментите, в които са извършени останалите две кражби се намират в гр. Ямбол. Само при едната от тях са задигнати златни накити на стойност около 100 хиляди лв.

В квартирата в Бургас полицаите са открили инструменти за разбиване на каси, сред които отвертки, бормашини, различни ключове, съоръжения за извършване на заготовка за изработване на ключове, радиостанции, уреди за заглушаване на СОТ.

Според разследващите двамата крадци са с отлична подготовка на двамата обвиняеми.