Апелативната специализирана прокуратура протестира срещу присъдата, с която Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския и Ивайло Симеонов - Богьовеца бяха оправдани за опит за убийство на Киро Японеца по начин и със средства, особено опасни за живота на мнозина.

Двамата бяха обвинени, че на 12 юни 2003 г. в София, на кръстовището на бул."Никола Мушанов" и ул."Добротич" в съучастие двамата са са направили опит предумишлено да убият Киро Японеца, стреляйки пет пъти по него от мотори. 

Нямало „килъри на Йоско", реши съдът

Нямало „килъри на Йоско", реши съдът

Признаха го за виновен като помагач в покушението срещу Кирил Киров – Японеца

С присъда от 16 май 2016 г. на Специализирания наказателен съд Йосифов и Симеонов са признати за виновни и им е наложено наказание 17 години лишаване от свобода, но на 07 юли 2017 Апелативният специализиран съд отмени първоинстанционната присъда и оправда изцяло двамата

Йоско излежал половината си присъда в частна болница вместо в затвора

Йоско излежал половината си присъда в частна болница вместо в затвора

Разследваният за наркотици, сводничество, незаконно оръжие уби двама в катастрофа

Мотивите за оправдаването Йоско и Богьовеца не са изпратени на прокуратурата.

Припомняме, че Йоско Костонбродския се издирва и от Интерпол и все още е в неизвестност. През 2004 г. Йосиф Йосифов беше арестуван по подозрение, че е "поръчал" убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава разследващите установиха, че Йоско е контактувал с физическия извършител на престъплението преди и след стрелбата. До присъда отново не се стигна. Името на Йосифов се свързва с политически афери и групи за мокри поръчки.