На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката за неотклонение от "Задържане под стража" в "Домашен арест" на обвинената за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари Маринела Арабаджиева.

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

Заради влошено здравословно състояние

Това съобщава пресцентъра на Прокуратурата.

Съдебният състав прие, че е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са й предявени обвинения, както и, че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление са налице.

Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното й здравословно състояние.

Днес Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу въпросното определение. Мотивите на прокуратурата за това са два.

Резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест.

Маринела Арабаджиева вече е у нас
Обновена

Маринела Арабаджиева вече е у нас

Тя беше екстрадирана от Испания

Във връзка с констатираните й заболявания, с постановление от 28 юли 2019 г., наблюдаващият прокурар е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец" (бившата Правителствена болница) с оглед адекватното й лечение. Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация.

Припомняме, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.