Екстрадиха Маринела Арабаджиева на родна земя, съобщи Нова телевизия. 

По повод връщането на Арабаджиева зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви пред bTV, че се стараят да приключат досъдебните производства в разумен срок. 

"Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения", поясни Гешев. 

Екстрадицията на Арабаджиева се забави заради изискани допълнителни документи за обвиненията срещу нея.

Гешев е категоричен, че интересът на хора като Арабаджиеви, Баневи, Стайкови е да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да докажат че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна.

"Това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу определени представители на прокуратурата и изпълнителната власт, е лесно обяснима и предвидима", подчерта зам.-главният прокурор. 

Припомняме, че в началото на месеца в България под конвой беше върнат и съпруга ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона.

Връщат Маринела Арабаджиева у нас в четвъртък

Връщат Маринела Арабаджиева у нас в четвъртък

В началото на месеца под конвой беше върнат и съпруга ѝ Ветко Арабаджиев

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят доброволно да бъдат върнати в България, след като Националният съд в Мадрид обяви, че ги оставя за постоянно в ареста Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Ветко и Маринела бяха пуснати за издирвани от Интерпол с червена бюлетина на 19 декември 2018 г. Те се издирват и с Европейска заповед за арест (ЕЗА).

На 31 август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а както се изрази зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде, от куфари, касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде броячна машина от БНБ. По-късно беше задържан и сина на Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение постоянен арест.

Арабаджиеви арестувани в Испания
Обновена

Арабаджиеви арестувани в Испания

Ветко и Маринела Арабаджиеви са намерени в Барселона

На 20 септември Гешев заяви, че цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано.

На 11 септември на заседание на Апелативния специализиран съд адвокат Илиян Василев заяви, че семейство Арабаджиеви ще се върнат добволно у нас до дни.

На 20 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че разследването върви на пълни обороти, като според него Арабаджиеви изчаквали да видят с какви доказателстваразполага държавното обвинение.

Върнаха у нас Ветко Арабаджиев

Върнаха у нас Ветко Арабаджиев

Самолетът с арестанта кацна на летище София малко след полунощ