Специализираният наказателен съд произнесе шест осъдителни присъди в процеса срещу 12-членната група за "мокри поръчки", придобил известност като "Килърите 3".

12-те подсъдими бяха обвинени за ръководене и участие в престъпна група, създадена с цел трафик на хора, разпространение на наркотични вещества и лихварство.

С най-тежка присъда е Милчо Петров, който получи наказание от 7 години затвор за ръководене на пристъпната група, а за убийството на Теодор Неофитов-Ханс, съдът му наложи наказание от 18 години лишаване от свобода, което увеличи с 2 години. Тялото на застреляния Ханс беше открито през лятото на 2013 г. край Перник.

Другият ръководител на престъпната групата - Васил Василев, получи 7 години затвор при строг режим като неин водач и още 2 години за държане на оръжия.

Калоян Томов беше осъден на 3 години и 3 месеца при строг режим по обвинение за участие в организираната престъпна група. За същото обвинение Иван Цветков получи 3 години, Борислав Николов 2 години, а Димитър Начков беше осъден на 1 година при общ режим на изтърпяване.

Другите шестима членове на групата не бяха признати за виновни. Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Евгени Миленов, Марио Арнаудов и Мартин Николов бяха оправдани за участие в престъпната група, а Мария Василева - за държане на огнестрелно оръжие.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд.