Обвиниха 53-годишен мъж за притежание на над 12 кг кокаин, открит при проверка на автомобила му край Симитли. Окръжна прокуратура - Благоевград ръководи разследването.

Вчера на главен път Е-79 екип към Второ РУ - Благоевград е спрял лек автомобил за проверка. При извършена справка полицейските служители са установили, че шофьорът А.В. е с множество криминални прояви и е осъждан.

Водачът е бил съпроводен в полицейското управление за тестване с дрегер за употреба на наркотици. При рутинна проверка под задните седалки на колата е бил открит изрязан отвор в пода, през който се забелязвали правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио. След претърсване на автомобила са намерени 12 пакета с бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то е реагирало на кокаин. Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор А.В. е привлечен в качеството на обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери, с цел разпространение. Престъпното деяние е извършено от него при условията на опасен рецидив.

Понастоящем нарушителят е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Разследването се води по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 1 и изр. 2, т. 4, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4, вр. чл. 29, ал. 1, б. "а" от НК.

Младеж опита да прекара кокаин за 730 хил. лв. през Капитан Андреево

Младеж опита да прекара кокаин за 730 хил. лв. през Капитан Андреево

22-годишният е задържан