Двама военни са били хванати с дрога във Варна в два отделни случая, съобщиха от полицията в морската столица.

На 6 декември дежурните в областната дирекция получили сигнал за продажба на наркотици и около 16.20 ч. планирали действията си по залавянето на заподозрения. Отишли на адреса на улица близо до Образцов дом във Варна.

Там заварили описания в сигнала 36-годишен и го задържали. При проверката станало ясно, че е военен и се наложило да извикат дежурни от Военна полиция. Патрулът пристигнал и заедно направили проверката на лицето.

В него намерили няколко пакетчета с кристали и други - с трева. Направили полеви тест и веществата се оказали марихуана и амфетамин.

След това направили и обиск в дома му. Там са намерили още марихуана и амфетамин, но също и хероин.

В дома на военния са намерени и три везни, които се използват за разпределение на дозите.

Във втория случай, който се разиграл същия ден, около два часа и половина по-късно, униформените засекли друг военен, който паркирал мерцедеса си на улица до спирка "Нептун" в морската столица. Той бил с 34-годишната си приятелка.

Наложило се отново да викат оперативна група от Военна полиция.

При обиска у него намерили 5 пакетчета кокаин. След това в дома на жената, която била с него, открили пластмасова кутийка, пълна с таблетки кокаин.

Двамата военни са задържани за едно денонощие и предстои военната прокуратура да реши дали ще иска от съда да им постанови постоянно задържане, докато тече разследването.