23-годишен контрабандист е бил изловен от дежурните на граничния пункт Капитан Петко Войвода вчера рано сутринта, докато се опитвал да вкара огромно количество дрога в страната. Драгомир Х. пристигнал от Гърция около 5.30 ч., съобщиха от апелативната прокуратура в Пловдив

Поведението му се сторило подозрително на служителите и те реагирали по предписанията на наредбата за оценка на риска. Затова отклонили тойотата, с която пътувал за щателна проверка.

Така намерили скритите в праговете на возилото пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество.

Веднага задържали водача и направили полеви тест на веществото. Оказало се хероин.

След като разглобили и останалата част от праговете, дежурните намерили общо 24 пакета от дрогата. Общо 11,7 кг. По цени на съдопроизводството е оценен на 1 057 140 лв. Разделен на дози обаче наркотикът на улицата се продава смесен с добавки и цената му може да се покачи дори двойно.

Драгомир Х. е бил задържан и откаран за разпит. Разследващите тепърва ще установяват с кого и за кого работи, дали е сам или част от група и къде в йерархията й се намира.

Постановена му е мярка за задържане до 72 часа, предстои от прокуратурата в Хасково да решат дали да поискат от съда да му наложи постоянно задържане, докато тече разследването.