Свиленградските полицаи задържаха двама мъже за кражби. Двамата са рецидивисти и многократно осъждани за взломни кражби.

Наложена им е полицейска мярка за 24 часа, предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".

В дежурната част на РУ-Свиленград вчера са постъпили четири сигнала за извършени кражби от апартаменти.
Криминалисти незабавно установили, че извършителите влизали в апартаментите, като чупили патроните на входните врати.

Крадците задигали предимно златни накити, пари и документи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 12 часа на "Колибар чешма" в Ивайловград бил спрян за проверка лек автомобил "Фиат Пунто" със софийска регистрация, в която пътували двама мъже - на 41 и 43 години. Установено е, че колата е собственост на фирма, отдаваща автомобили под наем.

При проверката полицаите открили 277 лева и 10 евро, два мобилни телефона, два задгранични паспорти. От жабката и купето на автомобили били иззети стек цигари, два мобилни телефони, златни накити и поставени под предна дясна седалка чанта с инструменти - френски ключ и четири отвертки. Криминалистите открили у 41-годишния мъж 17 различни на цвят хапчета, които реагирали на амфетамин.

В хода на проверката станало ясно, че паспортите и златните накити са откраднати от апартаментите в Свиленград. Полицейските служители изяснили, че към момента двамата разбили 21 апартамента, като в 15 тях са извършили кражби.

Рецидивистите са действали са на територията на Харманли, Симеоновград, Тополовград, Ивайловград и с. Минерални бани. Използвали различни автомобили, които вземали под наем.

Двамата мъже са многократно осъждани за взломни кражби на територията на страната. 41-годишният мъж е с 75 заявителски материала, с 34 присъди - последната излежал в Софийския затвор до февруари месец. 43-годишният е с 32 заявителски материала, с шест присъди, последната - във Врачанския затвор август месец.

Образувани са досъдебни производства. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Продължава работата по изясняване съпричастността им към извършени други взломни кражби на територията на страната.