Личен мотив е в основата на убийството на 72-годишната общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова. Това заяви на пресконференция наблюдаващият прокурор Паун Савов, цитиран от БНР.

Сигналът за убийството е подаден в 21.00 часа снощи от 73-годишния Минчо Столарски, който е признал, че е извършилпрестъплението. Същата нощ между двамата е имало спор за голяма сума пари, като се касае за няколкостотин хиляди лева.

Столарски и Каферинова са били в близки отношения, Преди време са живеели на семейни начала, след което са се разделили, но са запазили контактите по между си.

"Двамата са имали бизнес отношения, свързани с недвижими имоти, както и финансови. Според първоначалните данни, на 28 август вечерта двамата са празнували рождения ден на Каферинова, но между тях е възникнал скандал. Причината за скандала е, че мъжът е претендирал жената да му върне голяма сума пари, които през годините той й бил дал. Точният размер на сумата предстои да се изясни в хода на разследването", обясни Савов.

Жена е открита мъртва в софийското село Войнеговци

Жена е открита мъртва в софийското село Войнеговци

Задържан е 38-годишен мъж, който живеел с нея

Прокурорът уточни, че жената е била умъртвена, като е удушена. Двамата са били сами в едно от помещенията в дома й.

"На този етап е установено, че мотивът за деянието е изцяло личен, изключени са всякакви политически мотиви по повод престъплението", уточни прокурорът.

Държавното обвинение ще поиска постоянен арест за 73-годишния Минчо Столарски. Днес се очаква да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство.