763 ампули и таблетки с допинг са открили митническите инспектори на ГКПП „Лесово". Те са били укрити в лек автомобил марка „Форд Транзит" с българска регистрация.

Колата е пътувала в посока от Турция за България.

След проверка на Лесово, митническите инспектори са открили 600 таблетки „Stromba stanozolol", 160 ампули „Testosterone Aqua suspension" и 3 ампули „Winstrol Depot" в тайници във фабричните кухини в предните и задни врати на автомобила.

Задържаните контрабандни лекарства съдържат анаболни вещества за натрупване и оформяне на мускулна маса, посочват от Агенция Митници.

Срещу шофьора на колата - 45-годишен български гражданин с инициали М.А., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

От митниците допълват, че служителите са предотвратили още четири опита за контрабандно пренасяне на алкохол и цигари през последното денонощие.

Задържани са 2 760 къса (138 кутии) цигари без акцизен бандерол от марките „The King" и „Karelia" с надписи "For duty free sale only" и 398 бутилки водка и вино с молдовски бандероли.

Контрабандните цигарите са иззети от влизащи в страната от Турция два леки автомобила с българска регистрация. Недекларираният алкохол е открит в два микробуса с чуждестранна регистрация, които са пътували към Турция.