Окръжният съд в Смолян спря за шест месеца делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, съобщава Нова телевизия. Той е обвинен за присвояване в особено големи размери.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалване в срок от 7 дни.

На днешното съдебно заседание бе изслушано заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза относно психичното и здравословното състояние на Беширов. Заключението на три медицински лица е, че бившият кмет на Неделино е с влошено здравословно състояние заради претърпяна катастрофа.

Наблюдаващият прокурор Станчо Станчев отбеляза, че има процесуални пречки за по-нататъшния ход на делото. По думите му има предпоставки за спиране на процеса. Той добави, че с оглед специфичността на случая, който касае обвинение срещу девет лица, делото не може да продължи и по отношение на останалите обвиняеми лица.

Друг мотив за 6-месечното спиране на съдебното производство е, че по делото трябва да бъдат разпитани 200 свидетели, а материалите са в 200 тома, което прави невъзможно да се отделят в ново производство.

Припомняме, че казусът се влачи от години. Беширов бе отстранен от длъжност със съдебно решение от 2015 г., взето на шестото заседание по делото. Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки, с което е ощетил значително бюджета на общината.

Продължава мотането на делото срещу бившия кмет на Неделино

Продължава мотането на делото срещу бившия кмет на Неделино

Не могат да съберат накуп всички вещи лица и адвокати на обвиняемите в процеса