На оперативка при премиера МВР е обсъдило проблемите в КАТ и тел. 112, като са му били докладвани актуалните теми пред министерството.

На брифинг пред ведомството силовият министър Валентин Радев обяви, че имало сривове в системата на тел. 112. Взети са мерки това да не се случва, тъй като системата е изключително важна, увери той.

Относно усвояването на евросредства, Радев обясни, че се работело добре и усвояването вървяло по план. Всеки месец се подобрявала работата по поръчките, за да се усвояват прозрачно парите.

С 12 месеца ЕС удължава сроковете силовото ведомство да усвои парите от Брюксел за мигрантския поток.

Само 5 километра остава да се изградят от граничната ограда, подчерта силовият министър. Досега 108 милиона евро сме дали за оградата по границата, за технически средства, високо проходима техника и видеонаблюдение. Ще надградим преградното съоръжение, обеща Валентин Радев.

Има места, където няма видеонаблюдение, призна той. Сега вдигаме нивото и там ще има видеонаблюдение, категоричен бе силовият министър.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни как ще се оптимизират административните процеси в КАТ. До вторник работна група трябва излезе с конкретни предложения, стана ясно от думите му. Вече имало яснота как визуално трябва да изглежда столичният КАТ. Хората, по думите на Маринов, не трябва да чакат на опашки.

За акцията в мандрата, той поясни,че обектът е работел без разрешение. Продължават процесуално следствените действия, изтъкна главният секретар на МВР.

Произвеждат сирене сред двигатели, горива и смазочни материали

Произвеждат сирене сред двигатели, горива и смазочни материали

В пазарджишкото село Дюлево