Двама мъже и жена са задържани при специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, проведена в понеделник.

В акцията са участвали служители на отдел "Криминална полиция" в ГД "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР - София под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

На територията на Божурище са задържани 60-годишният Л. Т. - криминално проявен и осъждан, и 36-годишният М. М. След претърсване в автомобила на Л. Т. е намерен плик с наркотични вещества.

Полицаите са продължили с обиска в къща, обитавана от мъжа в село Храбърско. Там открили помещение, приспособено за нарколаборатория за производство на амфетамин и иззели наркотични вещества, прибори, материали и препарати за производството им, както и други силно токсични вещества.

На адреса била и 19-годишната Г. В. При проверка служителите на реда открили в личния компютър на момичето рецепти и химически формули за производство на наркотици.

Образувано е досъдебно производство за производство и разпространение на наркотици. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура-София.