Столичната полиция задържа сериен крадец от автомобили.

След като на 21 март, вторник, 56-годишен мъж подал сигнал в полицията, че от лекия му автомобил е извършена кражба на чанта с лаптоп, е започнало издирването. Кражбата е станала докато мъжът е сменял срязаната задна гума на колата си.

Крадецът е задържан. Той бил криминално проявен и вече осъждан за подобни деяния, съобщават от МВР.

По време на разследването е установено, че три дни по-рано мъжът е извършил и друго престъпление - откраднал свещенически вещи, оставени в автомобил на ул. "Църковна" в Бояна.

След доклад на събраните материали по случая на виновния Т.М. (39 г.) е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, която е променена в постоянна.

Съобщението на МВР идва след като тази сутрин по една от националните телевизи беше излъчен репортаж по случая, в който се заявяваше, че крадецът е разпознат от много пострадали чрез разпространени в социалните мрежи видеа, а някои от обраните дори знаят адреса, на който живее крадецът. От ефира на телевизията заявиха, че ако не се предприемат мерки, дори и те ще съобщят името и адреса на обирджията. До този момент обаче полицията не го била арестувала.

Часове по-късно от МВР съобщиха, че крадецът вече е задържан.

Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.