Двама души бяха ранени при стрелба вчера вечерта на столичния бул. „Черни връх”. Това съобщи пред журналисти шефът на СДВР Младен Маринов, който е на мястото на инцидента, предаде bTV. 

Единият мъж, прострелян на бул. „Черни връх”, остава за лечение в „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на болницата. Направените прегледи и изследвания показаха, че той има фрактура на едната кост на подбедрицата. Пациентът,21-годишен, е без непосредствена опасност за живота към момента.

Във ВМА бе откаран другият пострадал. Той е на 31 години и е с прострелна рана в лявото коляно.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че според първоначалните данни от разследването, пререкание между група млади мъже е причина за възникналия днес привечер инцидент.

Установен е мъжът, стрелял по тях. Той е охранител на външния периметър на офис и е заявил, че е бил провокиран, което довело до произведените изстрели. Охранителят е задържан по ЗМВР за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийската градска прокуратура.

По информация на БНТ простреляните се казват Марио и Любомир и са известни с кражби на леки автомобили. Имало е сбиване с охранители преди да побегнат и да бъдат простреляни.

Появи се информация, че стрелбата е в офиса на Алексей Петров, която впослествие бе опровергана.

Пред БНР източници от МВР категорично опровергаха информацията, че пострадалите са работили за Алексей Петров. Шефът на столичната полиция също отрече простреляните да имат нещо общо с Петров. 

От вътрешното министерство информират, че към 17.45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за инцидент на бул. „Черни връх”, при който са се чули изстрели. Стрелбата е възникнала на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”. Наблизо има мол. 

Към мястото незабавно са насочени служители на реда, които са отцепили района. Пристигна и пожарна. Криминалистите са обозначили седем точки с номера, включително и на булеварда.

 

Бул. "Черни връх" вече е отворен за движение, след като часове наред то бе затруднено заради работата на разследващите. 

Преди малко повече от месец бе извършен опит за покушение срещу автомобила на Петров, при който двама нападатели му устроиха засада и стреляха по него с гранатомети.

Петров остана невредим и обяви награда от 100 хиляди долара за сведения, които биха помогнали за разкриване на извършителите. Преди дни той обяви, че инициативата му има успех и паралелното му разследване напредва.