Пловдивският окръжен съд остави в ареста Иван Евстатиев, предаде кореспондентката на БНР. Решението на магистратите е окончателно и потвърждава това на колегите им от Панагюрище.

Събраните доказателства сочат, че върху момичето е упражнено сексуално насилие

Решението за постоянния арест бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите в залата жители на Стрелча. Те се опасяваха, че ако Евстатиев излезе от ареста, може да се укрие.

Малко преди това, докато се чакаше решението на съда, прокурорът Димитър Ангелов заяви пред журналисти, че имало данни за други престъпления, заради които на Евстатиев ще бъдат повдигнати обвинения.

Снимка 217210

Източник: БГНЕС

По думите му по делото са събрани доказателства и за други престъпления – блудство, склоняване към употреба на алкохол на лице, което не е навършило 18-годишна възраст.

Пловдивският окръжен съд заседава при закрити врата по мярката за неотклонение на обвинения в изнасилване екскмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, съобщава Марица.бг.

Председателят на съдебния състав мотивира решението си да засекрети делото с обяснението, че делото не трябва да се гледа публично с „оглед запазване на нравствеността”. Освен това, тъй като момичето е непълнолетно, така нямало да станат публично достояние обстоятелства около случилото се.

Евстатиев е докаран от „Съдебна охрана” с белезници. Той е освиркан с викове „Ууууу”.

Около 200 души от Стрелча дойдоха в Пловдив, за да присъстват на делото за обжалване на мярката за неотклонение. Един от разгневените жители на Стрелча носи плакат, на който пише: „Доктор" Евстатиев, ти си злодей! Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие”.

Кореспондентът на БГНЕС допълва, че хората са пред сградата, на съда, както и вътре. Те са напълнили целия първи етаж и настояват да видят бившия си кмет в ареста.

Припомняме, че делото за обжалване на мярката се гледа в Пловдивския окръжен съд, след като вчера 15 съдии от Пазарджик си направиха отвод. Те мотивираха решението с факта, че през годините са имали контакти с Евстатиев във връзка с работата му. Той е бил адвокат и прокурор в Пазарджик, както и кмет на града.

БНР посочва, че заседанието е започнало малко след 16.00 часа и е даден ход на делото. Самият Евстатиев подминал с мълчание въпросите на журналистите. Защитата му настоява за по-лека мярка.