МВР е заловило хулигана, стрелял с въздушна пушка таксиметрова кола в София.

Припомняме, тази инцидент стана в 6.30 вчера сутринта в района на хотел "Плиска" на булевард "Цариградско шосе".

Извършителят е 23-годишен младеж с редица криминални регистрации. Той е пуснат на свобода с парична гаранция от 500 лева.

Припомняме, това беше втората стрелба в София само за последните 24 часа - преди това бе стреляно с въздушна пушка по автобус 76 в София.

Продължава разследването и на стрелбата по автобус 76. Това коментира директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. По думите му по действия и по използвано оръжие стрелбата по таксито има прилики със стрелбата по автобуса. Стрелецът по таксито е с повдигнато обвинение. Решил, че е над закона и че всички останали му пречат.

23-годишният стрелец и преди е извършвал хулигански прояви. В рамките на процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия във връзка с автобуса, проверяваме алибито на този извършител, тъй като и в двата случая става въпрос за хулиганска проява, поясни Маринов.

Все още не може да се посочи точният брой на изстрелите по автобуса, стана ясно от коментара на директора на СДВР. Всичко, което може да бъде иззето като доказателство от местопроизшествието е иззето, работата продължава, увери той.