В 9.51 часа в столичната полиция е получен сигнал за инцидент в столичния ж.к."Надежда" - 6, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация от минаващ автомобил е стреляно по кола "Ауди А-4", в която били 57-годишен мъж -Христо Василев, вуйчо на фолк певеца Азис и 32-годишна жена, приятелка на сина му.

Гражданка, която случайно е преминавала пред бл. 636 в столичния кв. "Надежда" - 6, е била улучена в гърба при безразборната стрелба.

Тя е откарана от свои познати с частен автомобил във ВМА за оказване на медицинска помощ.

От двамата в колата по-сериозно е пострадала жената - простреляна е в крака, мъжът е с одраскване по главата.

От ВМА съобщиха за news.bg, че гражданката, която случайно е преминавала е без опасност за живота. Приета е в Клиниката по Гръдна хирургия, но не се налага оперативна интервенция. 

Вуйчото на Азис е без никакви наранявания, подписал се е и е изписан от болница. Неговата спътничка е с огнестрелна рана на китката.

Приета е в клиниката по Травматология без нужда от оперативна намеса. Няма опасност за живота й.

След обяд във ВМА се явил и 49-годишен мъж с рана от куршум в челюстта. Той е информирал, че е пострадал при сутрешната стрелба в столичния квартал "Надежда".

Първоначално мъжът не е търсил медицинска помощ, но по разпореждане на Христо Василев, за когото е работил и срещу когото е била насочена стрелбата, се явил в болницата.
Криминалистите продължават да работят по изясняване на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Двамата, срещу които е била насочена атаката, са криминално проявени. Жената е регистрирана за кражби, а той - за заплаха за убийство, телесни повреди, хулиганство и самоуправство.

По сведения на пострадалите, те изчаквали в колата пристигането на адвоката им, за да влязат по работа в намиращия се наблизо офис на транспортна фирма, когато от преминаващ автомобил започнала безразборна стрелба.

Районът на стрелбата беше заграден часове от служители на Девето РУМВР.

Припомняме, преди година по Василев отново бе стреляно. Тогава е прострелян с два куршума в главата и един в гръдния кош.

Василев е от Костинброд от рода на Кардарашите.