Сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки в чужбина. За тази опасна схема за трафик на жени в Бургас съобщи Нова телевизия.

Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в Комисията за борба с трафик на хора на телефон: 0800 20 100.

Зачестили са случаите на подмамени от обяви млади жени. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера. Обикновено те се подмамват от атрактивни обяви в интернет за статисти за чуждестранни филмови продукции.

Депутатите в спор за достойнството на хомо сапиенс

Депутатите в спор за достойнството на хомо сапиенс

И крехкото цвете на любовта в дебата за домашното насилие

От Комисията за борба с трафик на хора обясняват, че жертва на подобни измами най-често стават момичета от семейства, в които е нарушена комуникацията.

"Изпращат им самолетен билет за Англия и така те са въвлечени в схема за сексуална експлоатация. В момента, в който слязат от самолета, те губят контрол над живота си. При съпротива им се оказва насилие, за да бъдат пречупени по-лесно", каза секретарят на местната Комисия за борба с трафика на хора Росица Янева.

Задържаха кмет в спецакция срещу трафик на жени в столицата

Задържаха кмет в спецакция срещу трафик на жени в столицата

Престъпниците задължавали момичетата с високи кредити, които не успяват да върнат

Схемата започнала да се разплита, когато близки на едно от изчезналите момичета подали сигнал. След намесата на полицията младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава.

Само за 2017 г. известните на Бургаската районна прокуратура жертви на трафик с цел сексуална експлоатация в града са 25 души.

В Благоевград осъдиха сводник и двама полицаи за трафик на жени

В Благоевград осъдиха сводник и двама полицаи за трафик на жени

Сводникът получава 12 години затвор, а двамата полицаи са с условни присъди

Сутеньорите в България и в чужбина не подбират евентуалните си жертви. Актрисата Ралица Паскалева, известна като д-р Галя Стилянова във филма "Откраднат живот", изпратила ФБР по петите на американец, представил се за филмов продуцент. Той предлагал участия в мегапродукции за много пари на млади актриси от Европа.

Ралица Паскалева се свързала с мъжа във връзка с кастинг за роля, какъвто той твърдял, че провежда. Обещаното заплащане било по $1000 на ден. Обяснил, че филмът е мегапродукция по темата за трафика на хора, която щяла да се снима в различни държави в Европа и отвъд Океана.

"Първото, което ме усъмни, беше, че той искаше аз да го набера по телефона. След това започна сам да се заплита в някакви лъжи", разказа актрисата.

Обвиненият за сводничество Пламен Темелков отново е избран за кмет на Семчиново

Обвиненият за сводничество Пламен Темелков отново е избран за кмет на Семчиново

Първият мандат на Темелков бе предсрочно прекратен от ВАС

След разговора тя решила да провери в интернет мъжът, представил се за продуцент. Открила, че той има криминално досие, което според американските закони може да се публикува, защото вече е осъден.

"Този мъж има две присъди за обир и 4-5 за употреба и продажба на наркотици. Срещу него са подавани и оплаквания за сексуален тормоз, като на една от жертвите си трябвало да плати обезщетение от 40 000 долара", казва актрисата.

Това принудило Ралица Паскалева да звънне директно във ФБР.

Разследват прокурор и за корупция, освен за сводничество и измама

Разследват прокурор и за корупция, освен за сводничество и измама

Столичният обвинител дал 300 лева заем на момиче