Делото за опожаряването на Тютюневите складове в Пловдив, по което обвиняем е бездомникът Любомир Данчев, ще продължи на 26 януари догодина. Причината за забавянето е неявяване на свидетели, съобщи БНР.

В третия ден на процеса в Пловдивския районен съд бяха изслушани специалисти от Академията на МВР и Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Те са изготвили пожаро-техническата експертиза.

Разследват и общинар за пожара в Тютюневите складове в Пловдив

Разследват и общинар за пожара в Тютюневите складове в Пловдив

Обвинението бе преквалифицирано в причиняване на пожар по непредпазливост

Експертите потвърдиха, че огънят е тръгнал от помещението на четвъртия етаж, което Данчев обитавал в единия от складовете като след това пламъците са обхванали останалите три постройки.

Те заявиха, че е възможно три часа да делят началото на пожара от хвърлянето на недобре загасена цигара в пластмасов кош. Според обвинението, 45-годишният мъж е направил точно това след което е напуснал сградата.

Съдът отхвърли искането на защитата за обсъждане на експертизата след разпита на всички свидетели на следващо заседание. Това даде повод на единия от адвокатите на Данчев - Зоя Тошкова да поиска отвод, а след като такъв не последва - напусна залата.