Не познавам подсъдимите и не съм ги виждала никога.

Това обяви пред съда Габриела Петрова, която свидетелства по делото за взривяването на автомобила на аптекарката Христомира Атанасова, при което тя загина на 9 октомври 2002 г. пред VII СОУ в София.

Петрова обаче призна, че е работила за Марио Василев, убит през 2003 г., който е сочен за поръчител на взривяването на автомобила и който се е занимавал със сводничество.

Втората разпитвана свидетелка по делото Боряна Николова категорично отрече да има някаква съпричастност към делото и бе освободена.

На днешното съдебно заседание пред съда застанаха обвинените в подготовката и взривяването на автомобила - Йордан Колев и Минчо Павлев.

Колев, който е в ареста на столична следствена служба и е бивш военен, е обвинен в изработването на взривното устройство.

Освен това и срещу Колев, и срещу Павлев има повдигнати обвинения за заложени бомби в други автомобили, спрени на бензиностанции в различни части на страната с цел сплашване на собствениците на колите.

След като изслуша двете свидетелки обаче, съдът прецени, че няма достатъчно основания за продължаване на заседанието и го обяви за приключило.

Защитата на Колев поиска за следващото съдебно заседание на клиента й да бъде направена съдебно-медицинска експертиза, в която да има експертното мнение на невролог.

Бе взето решение и да бъдат изискани разпечатки от М-тел, свързани с разговорите на двамата подсъдими, както и на следващото съдебно заседание, което е насрочено за 8 февруари 2007 г., да бъдат призовани защитени свидетели.