Свидетелски хаос беляза днешното заседание на спецсъда по делото "Килърите 3". Оказа се, че голяма част от призованите днес свидетели не си спомнят нищо, което да е значимо за хода на процеса.

Първият по-продължителен разпит бе този на бившия криминален полицай Стоян Стоянов, който разказа, че подсъдимият Йордан Костадинов - Шишето се оказал в ареста при него и инициативно поискал да покаже на полицията скрити в дома си предмети, станали обект на престъпление.

Така Костадинов завел униформените в обора си, където посочил закопани пистолет, колие и лична карта на името на Ханс Теодор. Според Стоянов Шишето помагал на полицията и друг път за конкретни престъпления.

Истински цирк обаче настана с показанията на Валентин Георгиев, който се ожали, че лежи двугодишна присъда за нещо, което не е извършил, защото е отказал да свидетелства пред спецмагистрати.

Той призна, че е бил добър познат с убития Райко Кръвта, който е бил тартор на пернишките килъри преди баща си Васко, но настоя, че не е имал общ бизнес с него. Георгиев се отрече от предишните си показания, че Райко е искал да го снабдява с момичета за компаньонки в чужбина.

Отстъпление от думите си направи и Любчо Любенов, който пък определи дадените вече показания като "пълни глупости". Той също се ожали от натиск срещу себе си и сподели, че по време на разпит бил бит, за да подпише показания за това какво се е случило с личната му карта.

В хода на делото прехвърчаха и искри между прокурор Георги Мойсев и подсъдимия Милчо Петров - Чироза. В суматохата по време на поредното свидетелско оплакване за натиск Мойсев се развика, че Петров е използвал груби нецензурни квалификации.
Подобно нещо обаче не бе чуто от съдебния състав и случката остана без последици.

На днешното заседание в Спецсъда стана ясно, че шефът на ГД "Полиция" натискал свой подчинен от Икономическа полиция да промени показанията си. В същото време делото във Варна за "Килърите" бе отложено за ноември заради отсъствие на адвоката на Сумиста.