Убийството на Евгения Владимирова е заради пари. С тази позиция се яви в съдебната зала майката на убитата жена, съобщи БНТ.

Делото започна по същество днес, а обвиняеми за жестокото престъпление са съпругът на Евгения Орлин Владимиров, както и неговият баща Пламен Владимиров, който е обвинен за съучастничество.

С разпит на свидетели започна делото за убийството на Евгения. Майка й- Капка Чорбанова посочи, че за изчезването на дъщеря си научила около 4 сутринта на 14 октомври 2021 г. Орлин Владимиров й обяснил, че съпругата му отишла на фитнес и повече не се върнала. Чорбанова обаче забелязала, че сакът, с който ходи на тренировка убитата жена, е в дома й. Отделно съпругът й не могъл да си спомни с какво била облечена Евгения.

Обвиняемият за убийството Орлин Владимиров се въздържа да дава обяснения пред съда на този етап.

Приятелка на убитата жена също бе сред разпитаните и заяви, че Евгения е имала кратка извънбрачна връзка. Смятала обаче да я прекрати, тъй като се притеснявала, че може да бъде разкрита. Според родителите на Евгения мотивът за убийството не е ревност.

"Така смятаме с мъжа ми, че е за пари, защото внесоха първоначална вноска за жилище от над 90 хиляди", сподели майката на Евгения.

Тя заяви, че е знаела за поставено от Орлин Владимиров проследяващо устройство в телефона на Евгения и камери в играчките на детето им.

Разпитите на свидетелите продължават при следващото съдебно заседание.

Преди днешното заседание пред Съдебната палата се събраха близки на Евгения и хора, които настояват за справедливост и за максимални присъди за двамата обвиняеми.

Припомняме, Евгения Владимирова бе в неизвестност от 13 октомври 2021 г., а по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем в Перник. Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му е отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Мъжът взе участие и в издирването на Евгения, чието тяло бе намерено на 12 ноември.

Снимка 602802

Източник: БГНЕС